For nogle mennesker lyder trekking måske som noget nær et mareridt, men sådan kan man jo sagtens omtale forskellige andre typer sportsgrene i samme ombæring. Mange nyder faktisk trekking, da det minder om at holde ferie, selvom det stiller krav til personens fysiske formåen. Trekking er i bund og grund en slags teltferie i naturen, hvor man enten traver eller rider rundt i naturen under rimeligt utilgængelige forhold. Trekking er derfor lidt som en oplevelsesrejsende i naturen, hvor man udforsker sjældne steder, hvor mennesker normalt ikke kommer så tit.

Tag på trekking ferie rundt omkring i verden

Der findes faktisk masser af rejsebureauer, der tilbyder adventure rejser med trekking oplevelser. Danmark har en stærk begrænset natur, så efter et par feriesæsoner i den danske vildmark, så er mange måske klar til at tage springet til nabolandenes mere storslåede natur som de norske fjelde, de svenske ødemarker, lapland eller Tyrol i Østrig. Kun fantasien kan sætte grænserne for en trekking ferie, da man selv bestemmer sværhedsgraden og varigheden, idet der reelt blot er tale om en længere vandretur med overnatninger i naturen, hvor man undervejs passerer utilgængeligt terræn og kommer tæt på naturen. Man bestemmer jo selv reglerne for ferien, så man kan sagtens medbringe en mountainbike cykel, således man nemmere kommer frem af stier og på fladt terræn, men man bør også huske skiftetøj, telt, gasblus, køkkengrej samt mad og drikke til hele turen.

Eksotiske rejsemål til trekking

Fordelen ved trekking er, at man kan kombinere denne sport med ferieoplevelser, så der er tale om en adventure rejse, hvor man kommer ud naturen, hvor man reelt er på egen hånd, og der findes for eksempel trekking rejser til Sapa Vietnam, der er landets næststørste turistattraktion kun overgået af Halong Bay.

Sapa ligger i det nordlige Vietnam op mod grænsen til Kina, og her kommer der mennesker med forskellige etniciteter og kulturelle baggrunde. Det bliver således en opdagelses for livet at komme på Trekking i Sapa Vietnam, idet man kommer helt væk fra civilisationen og får naturen helt ind under huden. Man vil opleve de svimlende højder og lange udsyn fra bjergets top, og det er alle anstrengelserne værd, selvom der er tale om en både fysisk og psykisk udfordring at være på trekking tur. Det kan være svært at holde styr på alle de online informationer fra nettet, så derfor kan et stedkendt rejsebureau bedre sammensætte en trekkingtur, således man får de bedste oplevelser.