I en tid hvor alle danskere løber, løber og løber og ligeledes cykler, så kan det være rart at skille sig ud fra mængden og begynde at konkurrere til vands i stedet for til lands. Her har du også større mulighed for at gøre hurtigere fremgang i dine resultater, da der ikke er lige så mange, som ved løb, at hamle op imod. Dog er muligheden for konkurrencer lige så store – blot se med til OL, når guldfireren og de andre ret dygtige, danske roere kæmper for guldet.

Tilmed dig en kajakklub

Det første step du skal igennem, og som er det letteste, er at melde dig ind i en lokal kajakklub. For uden en kajakklub i ryggen kommer du ikke langt i forhold til dine evner i en kajak. Er du så heldig at få plads, holder de fleste kajakklubber begynderkurser allerede i foråret. Det fede ved at gøre det via en kajakklub helt fra starten er, at de kan tilbyde dig kajakker af forskellig sværhedsgrad. Det gør det derfor en del lettere for dig at fornemme, hvilken kajak der skal være din makker i vandet fremover.

Træn din udholdenhed

Hvis du har ambition om at blive en kajakroer, så er det vigtigt, at du begynder at træne. Kajak er nemlig en udholdenhedssport, hvorfor du bliver nødt til at træne din udholdenhed i fitness-centeret. Det mest hensigtsmæssige er derfor, at du træner med mange gentagelser og med lav belastning, da det giver det bedste resultat. Derudover er det også vigtigt at kunne komme hurtigt op i en kajak igen, hvis du er kæntret. Det må ikke undervurderes, da det er ret hårdt at komme op fra vandet og op i kajakken igen. Til det formål har vi heldigvis en masse svømmehaller rundt om i landet, hvor du kan træne at komme op fra vandet og pop på kanten uden brug af stige eller andet. Det hele handler bare om dit benarbejde!

Vil du vide mere om kajak, inden du evt. begynder, så kan du læse meget mere her.

Billede: tomsands80