Det er ikke længere nok at gennemføre en halvmaraton eller en maraton længere. Det er efterhånden blevet en lettere udfordring for den almene dansker. Derfor er der rigtig mange, som søger vildere og mere ekstreme sportslige aktiviteter, som de kan gennemføre til trods for hårdt fysisk pres på kroppen. Så til dig som går og mangler udfordringer i dine sportslige aktiviteter, så adventure race noget for dig. Det er den nye ekstreme udendørs sport, som stiller aldeles store krav til din fysik og kondition.

Hvad er adventure race

Adventure race er ganske enkelt beskrevet som en ekstrem sportskonkurrence, hvor der indgår flere aktivitetsformer. Derfor er det ikke kun eks. et løb på adskillige kilometer eller en cykeldistance, som du bliver stillet som udfordring. Disciplinerne som du kan blive udsat for, kan variere alt lige fra mountainbike, kajak, klatring og inliners, hvilket kræver en del af dig som udøver. Du skal derfor som udøver have udholdenhed og ikke mindst en god fysisk form, da det også kræver et stort overblik at deltage i et adventure race.

Holdsport

Det ekstra udfordrende ved denne ekstreme sport er, at det hele er baseret på hold. Du kan derfor ikke ligesom i traditionelle løb være din egen individualist og bare løbe derud af. Hele holdet skal nemlig holdes sammen undervejs – og de skal også komme i mål samtidigt. Ellers har man tabt konkurrencen. Det fede ved denne ekstreme sportskonkurrence er, at det kan vare fra 6 timer til flere dage. Hertil kommer så også, at man selv må planlægge sine pauser – og hvor lange de må være. Det er derfor noget af en større udfordring, da man ikke kender de andre på holdets behov for hvile og pauser. Du bliver derfor ikke kun udfordret på det fysiske – men i den grad også på den psykiske udholdenhed.

Hvis du synes, det lyder ret interessant, så anbefaler jeg dig at læse mere om det her.

Billede: HWUPetroleum