Tiltaler løb ikke dig, da du ikke kan finde motivationen til at løbe en lige strækning på 5 kilometer, så er cyklen en fantastisk mulighed i stedet for. Cykeltræning er nemlig lige så fortræffelig til at trimme kroppen på, som løbetræning er. Desuden tilbagelægger du kilometerne noget hurtigere på cykelsædet end i løbeskoene. Så hvis ikke løb er noget for dig, så burde dette være en stor motivation for at komme i gang med at træne.

Ikke lige så belastende

Det rigtig gode ved cykeltræning er, at det ikke er lige så belastende for kroppens led og muskler, som løbetræning er det. Hvis du smutter afsted på en løbetur og har et dårligt knæ, vil du med garanti have et stort behov for at hvile i flere dage bagefter, da løb giver kraftige stød op gennem knæet. Det samme er ikke gældende ved cykeltræning, da benene ikke belastes i lige så høj grad, som ved løb. For ved cykling undgår du de kraftige stød, som sendes op gennem knæet. Ydermere undgår du også et ujævnt terræn, som kan skade mere end det kan gavne.

Stærkere muskler

Selvom man ikke umiddelbart føler, at cykeltræning gør lige så meget for udholdenheden og adrætten, så er det faktisk faktum. For gennem cykeltræning træner du hele din krop, og får faktisk aktiveret en stor del af dine muskler. Derfor får du også forbrændt mange kalorier ved en intensiv og regelmæssig træning. Som ved anden sport bliver dit åndedræt også mere roligt efterhånden som du får trænet, da du bliver langt bedre til at optage ilt i kroppen. Så undervurder nu endelig ikke cyklen – for den gavner din krop meget mere, end du sikkert render rundt og tror. Så der er en masse der taler for, at du kommer i gang.

Hvis du mangler ideer til at komme i gang med et træningsprogram, så kan du læse mere om det her.

Billede: tejvanphotos