Mangler du udfordringer i din cykeltræning, så er det værd at overveje at skifte den almene træning ud med cykel cross. Nu hvor efteråret står for døren og vinteren ligeledes snart gør, så kunne det være rart at skifte de rolige cykelture ud med noget mere action, så din motivation ikke daler fuldstændigt. For med cykel vross får du både vinter, mudder og sne. Læs med videre her på indlægget, hvis du synes, det lyder interessant.

Hvad er cykel cross

Cykel cross er faktisk kommet sig af landevejscykling, hvor usandsynligt det end lyder. Cykel cross er nemlig blevet landevejscyklingens vintertræning, da landevejene ofte ikke er særlig meget tilgængelige i vinterhalvåret. Den er derfor udviklet som en sport til vinterbrug, da man ikke behøver brug af landeveje til cykel cross. Det fede ved cykel cross er også, at man ikke behøver cykle efter en bestemt distance, da man faktisk som oftest afvikler konkurrenceløb på mindre distancer og inden for en bestemt tid. Der er derfor også meget god mulighed for at dyrke dit konkurrencegen i cykel cross, hvilket gør sporten langt mere interessant og motiverende.

Konkurrence

Hvis du er meget konkurrenceminded, så er denne sport virkelig oplagt for dig. For modsat mountain bike, som du nok kender, så konkurrerer man mod hinanden. Måden man konkurrere mod hinanden er ved at køre med folk på ens eget nivau – altså bliver man delt op i forskelligt niveau. Derfor skal man ikke tage nogen som helst form for hensyn til de andre ryttere i konkurrencen, da de kører på andre nivauer end dig. Derfor er konkurrencen helt i højsædet!