Fridykning er i sig selv en frihedsfyldt udendørs sport. Her kan man nyde friheden under vandet, drive rundt og egentligt bare stresse af og tømme hovedet for tanker. MEN, det ville være fedt at kombinere både friheden og konkurrencegenet i dig. For det er ret spændende at se, hvor meget man i virkeligheden kan præstere under vand, og hvor god du kan blive! Har du lyst til at blive meget bedre under vand? Så læs med her.

Hav fokus

Ønsker du at præstere mere og bedre under vand, så er det vigtigt, at du formår at fokusere. For under vand er det temmelig vigtigt, at du sørger for at holde koncentrationen, da det ellers kan gå grueligt galt. Så sørg for at have selvkontrol – ligesom ved alle andre sportsgrene. Husk endelig også at finde din nysgerrighed frem – for så bliver dine dyk præget af større præstationer, da du på denne måde helt bevidst bliver bedre. I starten gælder det ikke kun om meterne og antallet af sekunder – det er hele oplevelsen!

Hvordan konkurrerer man

For at du overhovedet kan komme i gang med at konkurrere skal du være sikker på, hvor langt ned du kan dykke. Du skal selvfølgelig også først være tilmeldt en klub eller lignende, hvor du ugentligt eller dagligt kan træne dyk. Dernæst skal du finde en passende konkurernce, som passer til dit nuværende niveau. Som nybegynder vil du først blive sat i gang med poolkonkurrencer, da du skal være helt sikker på, at du har styr på selvkontrollen. Når du derefter er dygtig nok, får du lov til at deltage i dybdekonkurrencer, som foregår i havet eller i søer. MEN, det kræver en del træning, for det er ikke ufarligt. Intet andet end selvkontrol taler dig fra at begynde til fridykning, hvis du er begyndt at overveje det.

Billede: Greg L. photos