Hvis man skal på skiferie, så er det vigtigt at finde det helt rigtige skitøj. Skitøjet skal holde dig varm, tøj og det skal være praktisk. Hvis du er heldig, så kan været derudover været smart og billigt. Men det er sjældent man får både smart og billigt i samme handel. Her kan du finde det helt rigtige skitøj online.

Et vigtigt element i skiundertøj er lag på lag af tøj. Luft er nemlig rigtig god som isolation. Vælg derfor skiundertøj inderst, derefter isolerende tøj på mellemste lag og til sidste en par skibukser og jakke som kan holde sne og kulde ude samt varmen inde.

Skitøj i lag

Valget afhænger af skitøj afhænger af hvor koldt der er på bjerget, og om du generelt er godt til at holde på varmen normalt. Hvis du normalt ikke har problemer med at holde varmen, så kan tyndt termotøj på. Hvis du derimod er den type menneske, som vil have fyret op i brændeovnen, før vi runder september, så får du brug for i uld. Uldundertøjet kan dog være en god ide for alle, hvis du skal stå på ski en dag, hvor der er stiv kuling og hård frost. Her kan det også hjælpe at tilføje måske endnu en lang termotøj, eller mere isolerende tøj mellem det inderste og yderste lag.

Skijakker og skibukser

Hvis du søger den optimale løsning til at holde på varmen, så skal du bruge en skijakke og skibuks som er lavet af Goretex. Man skal helst ikke gå på kompromi med enten skijakke eller skibuks. Det er det vigtigste lag, og hvis man ikke har råd til et ordenlig sæt, så kan det være en rigtig god ide at låne sig til det.

Hvis du har brug for flere råd, så undersøg sagen her.

Billede: thomasrdotorg