Kært barn har jo mange navne, og det gælder også indenfor underbukser til mænd, hvor man nu skal bede ekspedienten i tøjforretningen om enten tights, trunks, boxershorts eller endda trusser til mænd. Men der er faktisk blot tale om smarte og moderne typer af undertøj til mænd, men der er naturligvis visse forskelle på dem, som berettiger et separat navn på modellerne. Her kan du nemmere danne dig et overblik samt forstå forskellene på tights, trunks og boxershorts.

De forskellige typer underbukser

  • Tights er den mest udbredte type, som er den gyldne middelvej imellem boxershorts og trusser til mænd. Boxershorts har en stram pasform på samme måde som trusser, hvilket giver en god og behagelig støtte, som især er praktisk under sportsudøvelse og andre fysiske udfoldelser. De er ofte produceret i et sved transporterende stof, således de er behagelige at anvende, og samtidigt sidder de godt på kroppen, således man virker til at have en slank talje. Undertiden bliver tights også kaldet for underbukser med korte ben.
  • Boxershorts har normalt en pasform som et par shorts og er meget løse, så de strammer ingen steder. Dermed får brugerne en stor bevægelsesfrihed, som derfor er ideelle at have på under et par løstsiddende bukser, eller hvis du anvender pæne bukser samt jakkesæt. De er derfor ikke velegnede til sportsaktiviteter, idet tights er bedre at anvende i denne sammenhæng.
  • Trunks er næsten det samme som tights, idet den eneste større forskel er en kortere benlængde samt en lavere talje.
  • Det er desuden også muligt at få trusser til mænd, som sidder ved taljen, men de kan dog også fås i både mid-rise samt i low-rise modeller, som angiver afstanden fra navlen. De passer fint sammen med lavtaljede jeans, hvis du ikke ønsker være diskret med hensyn til dine underbukser. Man kan også anvende tangatrusser, som minder meget om en g-streng, hvor kun de mandlige kønsorganer og numse er diskret dækket.

Hvor findes de bedste tilbud på underbukser?

Man kan faktisk købe tights og andre typer underbukser hos alle de store tøjforretninger, men desværre har de oftest et meget lille udvalg, således du ikke altid kan vælge en perfekt pasform og i din yndlingsfarve, så det kan bedst betale sig at søge inspiration og eventuelt købe tights på nettet hos de største webshops, som normalt også har de billigste priser samt størst mulige udvalg. Jeg bemærkede faktisk, at Stylepit har 50 % rabat på udvalgte typer tights til under 50 kr. pr. stk., og normalt koster de jo 100 kr. og opefter for et godt sæt tights. Jeg plejer altid at anbefale mærkerne Björn Borg, Calvin Klein, GANT, Polo Ralph Lauren, Emporio Armani og Tommy Hilfiger, men kvaliteten plejer at følge prisen, og det endelige valg afgør den enkelte jo.

Billede: irina slutsky